Testvériskolánkról

  Iskoláknak 5 éve működő testvériskolai kapcsolata van a Luther Wittenbergben található BBW (Bildungscentrum für Beruf und Wirtschaft e V.) iskolával. 

E kapcsolat keretében egyik évben iskolánk 12 vendéglátós diákja és 4 pedagógusa utazik Wittenbergbe 1 hétre, ahol egy magyar nap keretében a magyar konyha különlegességeit készítik el és szolgálják fel a a diákok szakoktatóik segítségével a BBW munkatársainak és Wittenberg város vezetésének. Hasonlóan a következő évben a német iskola diákjai és tanárai érkeznek Békéscsabára, ahol német napot rendeznek. Természetesen a gasztronómiai napon túl a testvérvárosnak és környékének megismerésére is jut néhány nap.

Második éve működik egy diákcsere program is. Ez azt jelenti, hogy 2 tanuló 2 hétre utazik a testvériskolába, ahol szakmai gyakorlaton vesznek részt. Tavasszal a magyar diákok utaznak Németországba, míg ősszel mi fogadjuk a német diákokat.

Ez a kapcsolat tanulóink számára lehetőséget nyújt arra, hogy a már megtanult ismereteiket a gyakorlatban használják, német nyelvterületen gyakorolhassák a német nyelvet, megismerkedhessenek más országok gasztronómiájával és kultúrájával.


www.bbw-wittenberg.de