Így indult az év a BÉKSZI-ben


A BÉKSZI már túl van a hagyományteremtőnek szánt első kiállításon is, ahol a központi épület aulájában Scholtz Endre festőművész alkotásait csodálhatták meg az érdeklődök. Már szervezés alatt áll az intézmény új arculatát meghatározó két további program is, így például az „Az egy este ….”, ahol egy-egy közéleti személyiséggel beszélgethetnek az érdeklődők, de ilyennek számít a szeptember 26-án most először megrendezésre kerülő BéKSZI Sportválasztó Nap című program is. Ezzel szeretne az intézmény hozzájárulni az egészséges életmód és a sport iránti érdeklődés felkeltéséhez.

Az őszi időszakban még az intézmény előtt álló feladatok közé sorolta Mikulán Róbert, a 2015/2016-os tanévre történő eredményes beiskolázási tevékenység előkészítését és végrehajtását, a duális szakképzés fejlesztését, a szakmai és oktatásfejlesztési programokba való bekapcsolódást. Nagy jelentőséget tulajdonít a sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési tanulási magatartási nehézséggel küzdő fiatalok fejlesztésére.  Az épületek elektronikus vagyonvédelmének a kiépítése, a homlokzati és tetőszigetelések megvalósítása, a kollégium egyik vizesblokkjának a felújítása, de az építkezések mellett gondoltak arra is, hogy a számtalan ügyirat gyorsabb kezelése érdekében elektronikus iktatási rendszert vezetnek be.

Az intézményvezető végezetül arról is tájékoztatott, hogy további feladat a BÉKSZI egységes arculatának és kommunikációjának a kialakítása, amelyen már szintén dolgoznak a szakemberek.