Továbbra is élvonalban a Zwack Keri!


Továbbra is élvonalban a Zwack Keri!

A Zwack Keri csapata az I. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Tanuló Verseny döntőjén 2010. november 10-11.-én Miskolcon az ország 4. legjobb vendéglátósainak bizonyult!

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mellett működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Emlékbizottság a Magyarországon vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékversenyt hirdetett 2010-re. Az országos döntőt megelőzte a területi régiók versenye, ahonnan az első helyezett iskolák ötfős csapatai jutottak a verseny legjobbjai közé. A régiónkénti megmérettetéseken több mint negyven intézmény hallgatói versengtek. Az I. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Tanuló Verseny döntőjét 2010. november 10-11.-én Miskolcon rendezték.

A döntő résztvevői az első napon a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola tanműhelyében versenyeztek, ahol a szakmai feladatok többségét kellett megoldaniuk, míg a második napon az igényes vendéglátó szakmai rendezvények iránt érdeklődőknek mutatkoztak be díszmunkájukkal.

A csapatok a három vendéglátó alapszakma képviselőiből álltak. A szakácsok egy általuk előre ismert alapanyaglistából kellett, hogy lefőzzék a négyfogásos ételsorukat, aminek tányérdesszertjét a csapat cukrász tagjának kellett elkészítenie. A verseny része volt még az említett szakmák képviselői által elkészített, a nagyközönség és a zsűri részére is bemutatott hidegkonyhai termékekből összeállított, nyolc személyes díszmunka, valamint egy dísztorta elkészítése is.

A verseny névadójának szakmáját a pincér szakmát képviselő versenyzők feladatsora sokrétű és szerteágazó volt. A minden csapat számára azonos feladatok között szerepelt alkalmi ételsor terítése - amihez az alkalmat a helyszínen húzta ki a zsűri -, eszközfelismerés, szakmai intelligenciakérdések, élőmunka, italkeverés.

A versenyt a MNGSZ zsűri plakettel rendelkező, a MNGSZ és a Schnitta Sámuel MÉK-E által kijelölt szakemberei zsűrizték, az MNGSZ mesterbizottságai által kidolgozott és elfogadott szakács-, cukrász- és pincér szakmai versenyek pontozási szempontjait alkalmazva a versenyen.

 

A döntőn iskolánkat képviselő tanulók:

Leloczki Zita 13. évfolyamos pincér

Remeczki Erika 13. évfolyamos pincér

Vajas Dániel 13. évfolyamos szakács

Nagy Judit 13. évfolyamos szakács

Nagy Péter 13. évfolyamos cukrász

 

Felkészítő tanárok:

Sarkadiné Kendi Klára – pincér szakoktató,

Horváth Ferenc – olimpiai bronzérmes mesterszakács,

Lipcsei László – cukrászmester,

Láza János – informatika szakos tanár,

Kiss Csanád - angol nyelvtanár

Kovácsné Kiss Zsófia - német nyelvtanár

 

GRATULÁLUNK CSAPATUNKNAK AZ EREDMÉNYES SZEREPLÉSHEZ!