Szakács sikerek Verőcén


A Szabadtűzi Lovagrend Gasztronómiai Egyesület szervezésében 2019. április 27-28-án Verőcén zajlott 24 csapat részvételével a Vendéglátóipari Szakképző Intézmények XVII. Kárpát-medencei, Szabadtéri, Tóth Jutka Emlékversenye, melyre iskolánk két csapata nevezett be.

A verseny két fordulóból és az azokat kiegészítő meglepetés feladatokból állt. Minden csapatnak mindkét napon egy-egy Kárpát-medencei tájegységet kellett választania, és ennek megfelelő menüsort elkészítenie. Az első nap sült ételek kategóriában szabadtéren készített ételsort (előétel, főétel, desszert), a második nap főtt ételek kategóriában szabadtéren készített ételsort (leves, főétel, desszert) várt és értékelt a zsűri.

Iszáka Szilvia Bianka, Jenei Petra, Mohácsi Zserald és Széplaki Dávid 2/10/2 osztály fogadós tanulói sült ételét ezüstéremmel, a főtt ételeket szintén ezüstéremmel jutalmazta a zsűri.

Felkészítő tanáruk: Csete Erzsébet

Balogh György, Csáki Bence, Hlacs Szabolcs és Tóth Ákos Lajos 11. osztályos szakács tanulók levesét különdíjjal, a sült ételét ezüstéremmel, a főtt ételét aranyéremmel, összetettben a munkájukat bronzéremmel jutalmazta a zsűri.

Felkészítő tanáruk: Balog Katalin

A zsűri Balog Katalin munkáját a 2. legeredményesebb szakoktatói tevékenységéért Tóth Jutka Kupával értékelte.

Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!