OSZKTV országos döntő Veszprémben


2019. április 27-én a Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában került megrendezésre az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny országos döntője, ahol iskolánkat Felegyi Dominik 3/11/6. osztályos szakács tanuló reál és Aszódi János 3/11/3. osztályos cukrász tanuló humán kategóriában képviselte.

Reál kategóriában (matematika, fizika, informatika) 20 versenyző jutott be a regionális versenyekről az országos fordulóba. A verseny során az írásbeli feladatok mellett fizikai ismereteket igénylő kísérlettel mérték össze tudásukat a versenyzők.

Dominik az országos versenyen 7. helyezést ért el.

Felkészítő tanárai: Molnár Erzsébet és Moravszki János.

Humán kategóriában szintén 20 versenyző jutott be a regionális versenyekről az országos fordulóba. A verseny során az egyik feladatuk a Magyarország 1945-1989 között, valamint Ady Endre és Móricz Zsigmond életéről, munkásságáról összeállított feladatlap megoldása volt. A szóbeli részben állásinterjú keretében egy szabadon választott XX. századi történelmi vagy irodalmi személy bemutatása volt a feladat.

János az országos versenyen 5. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Tóth Péter.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak a kiváló eredményhez!