Különdíj a nemzetközi versenyen


2019. április 5-én a lengyelországi Myslenice városában került megrendezésre a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál.

Iskolánkat Hlacs Szabolcs és Mohácsi Márk 3/11/7., Patzer Attila Gábor Ksz 12/8. osztály szakács tanulói képviselték.

Hlacs Szabolcs artisztikai tudásával varázsolta el a közönséget. Mohácsi Márk és Patzer Attila Gábor ételsorával a legízletesebb ízek különdíjat nyerték el.

Az általuk elkészített menüsor:
- Szilvapálinkával ízesített, füstölt aszalt szilva raguval töltött kacsamáj pástétom
- Sárgarépa szőnyegre tálalt saláta bruschetta, fűszeres magvas kenyérchipsszel
- Bacon szalonnával burkolt, fűszeres, füstölt aszalt szilvával bélelt, körtével sütött, sertés szűzpecsenye, konyakkal flambírozva
- Batáta, burgonya, brokkoli talapzaton, tejszínes-mustáros mártásban, zöldség roppanccsal

Felkészítő tanár: Hódos Krisztián

Gratulálunk a szép eredményhez!