Keris sikerek a Farsang Kupán


A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Régiója és Egyesülete 2019. március 2-án 17. alkalommal rendezte meg szakmai versenyét, a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

Ebben az évben közel 180 versenyző nevezett be felnőtt, ill. tanuló kategóriában az ország minden pontjáról, ezzel megtöltve az egész csarnokot szakács, cukrász, felszolgáló, pék és koktélos szakma díszmunkáival. A helyszínen olyan gasztronómiai munkákkal találkozhattunk, melyeket kivételes és egyedi készítésüknek köszönhetően, többnyire csak versenyeken vagy különleges eseményeken láthatunk.

A Farsang Kupa évek óta Magyarország rangos gasztronómiai megmérettetései közé tartozik, a versenyzők egy része már világversenyeken is dobogós sikereket ért el.

Iskolánkat Domján Bianka Mónika, Karlovszki Nikolett Erzsébet, Nagy Dávid Lajos, Nagy Laura, Szekerczés Mercédesz, Szlaninka Diána 10/2 osztályos pék tanulók képviselték.

A versenyzők 3*3 db reform kenyeret, 3*10 db péksüteményt és egy díszmunkát állítottak ki a helyszínen.

A zsűri Domján Bianka Mónika, Nagy Dávid Lajos, Nagy Laura, Szlaninka Diána munkáját ezüstéremmel, Karlovszki Nikolett Erzsébet, Szekerczés Mercédesz alkotásait bronzéremmel, emellett Domján Bianka Mónika és Nagy Laura munkáját még különdíjjal is jutalmazta.

A tanulókat felkészítette: Kovács Sándor

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez!