Országos helyesírási verseny


Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét tartották meg hétvégén, 2019. február 28. – március 2. között, Gyulán a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium szervezésében, mely versenyen a megyei fordulót követő eredményes továbbjutás okán vehettünk részt.

A megyei fordulón, 2019. január 16-án, iskolánk három diákja indult, Szabó Gréta 12/C turisztika szervező, értékesítő szakos és Farkas Viktória 12/B vendéglátó szakos tanuló szakgimnáziumi, Nyerlucz Amanda Mária 1/9/1 eladó szakos tanuló szakközépiskolai kategóriában. Szabó Gréta 2. helyezést ért el, míg Nyerlucz Amanda első lett kategóriájában, így ő képviselhette iskolánkat a Kárpát-medencei döntőben.

A 31 éve megrendezésre kerülő helyesírási verseny azért is különleges, mivel határainkon túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről és a Vajdaságból is képviseltetik magukat a magyar iskolák tanulói.

Március 1-jén a döntő megnyitója a gyulai Városháza impozáns dísztermében zajlott a verseny méltatásával és Implom-díjak átadásával, majd az Erkel Ferenc Gimnázium tantermeiben előbb a tollbamondással, majd a feladatlap kitöltésével folytatódott a megmérettetés. 113 diák, 4 kategóriában mérhette össze tudását: szakközépiskola, szakgimnázium, gimnázium, határon túli iskolák.
A háromnapos rendezvényen szakmai programokkal, városnézéssel színesítették a messziről érkezettek itt tartózkodását.

A versenyt követő napon, március 2-án az Erkel Ferenc Zeneiskola előadótermében került sor a rendezvény záróprogramjára, az eredményhirdetésre. A versenyzőket a négy kategóriában a 6. helyezéstől jutalmazták és hívták fel az emelvényre.

Iskolánk képviselője, Nyerlucz Amanda a szakközépiskolai kategóriában országos 7. helyezést ért el, 1 ponttal lemaradva a díjazott 6. helyről.

Eredményéhez szívből gratulálunk!

Farkas Viktória felkészítő tanára: Nagy Emília
Szabó Gréta felkészítő tanára: Vodiláné Borsos Ildikó
Nyerlucz Amanda felkészítő tanára: Behánné Szűcs Anett