Erasmus+ KA2 - Törökország


Az Erasmus+ KA2 " Little Actions For Active Citizenship" pályázat keretében Erdei Máté, Lászlótelki Lilla, Lázár Nikolett, Sajtos Imola 10/A, Ferkovics Aisa Doren 9/A és Szabó Botond 9/B osztályos tanulók 2019. január 13-a és 18-a között egy hetet töltöttek el a törökországi Manavgat városban.

A találkozón török, litván, olasz és spanyol diákokkal az egészséges táplálkozás, a függőségektől mentes, egészséges életmód, valamint elsősegélynyújtási ismeretek témakörben oldottak meg feladatokat, hallgattak meg szakértői előadásokat, illetve angol nyelven tartottak prezentációkat az adott témában.

A kulturális program keretében megismerkedtek a környék, Manavgat, Side és Antalya csodálatos természeti adottságaival, a vízeséssel, a tengerparttal, és a történelmi nevezetességeivel, az antik szabadtéri színházzal, az Apolló templommal, valamint a török gasztronómia változatosságaival.

A tanulók török családoknál kerültek elszállásolására, így betekintést nyertek a török kultúra, életmód mindennapjaiba.

Diákjaink az egy hét alatt barátságot kötöttek a török, litván, spanyol, olasz csoportok tagjaival, életre szóló élményekkel tértek haza.

A program lebonyolítását szervezte, segítette: Erdélyi Lajosné, Sári Erika és Bori Frigyes