Erasmus+ KA2 - Törökország


Az Erasmus+ KA229 projektszámú pályázat keretében 5 ország (Görögország, Törökország, Lengyelország, Románia és Magyarország) partneriskolái együttműködésével "Be the Change You Want to See" projektcímmel 2018. 09. 01. - 2020. 08. 31. között megvalósítandó projektet nyertünk.

Ennek témája az újszerű, történeteken alapuló nyelvtanítás-nyelvtanulás, amelynek keretében egyhetes diáktalálkozókra kerül sor az adott időkeret alatt Görögországban, Magyarországon, Romániában és Lengyelországban.

Az első projekttalálkozóra 2018. december 9-15-e között Törökországban, Isztambulban került sor, melyen a partneriskolák tanárai az elkövetkező diáktalálkozókat készítették elő.

Intézményünket Vlcskó Pál, Erdélyi Lajosné és Dávidné Kovalcsik Gabriella képviselte.

A résztvevők a projekttalálkozó alatt az isztambuli Kozmos iskolában a következő 2 év programját dolgozták ki, emellett órákat látogattak és tartottak a török középiskola diákjainak, délutánonként megismerkedtek Törökország és Isztambul kulturális örökségével, szokásaival és gasztronómiájával is. Ellátogattak a kék mecsetbe, a Galata-toronyba, a Topkapi palotába, a Maiden Towerbe, az Hagia Sophiába.

A következő projekttalálkozóra 2019. március 17-23. között Görögországban kerül sor, amelyen hat tanuló vesz részt iskolánkból.

 

Koordinátor: Erdélyi Lajosné

Projektvezető: Dávidné Kovalcsik Gabriella