Megyei Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny


A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete 2018. április 16-án rendezte meg 23. felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjének megyei fordulóját általános és középiskolás korosztály részére, melyen iskolánkat 3 diák képviselte.


A vetélkedő helyszíne ezúttal is a BSZC Szent – Györgyi Albert Szakgimnázium erre a célra berendezett tanterme volt.

A tanulóknak elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kellett adni, végül a 3 főből álló védőnői zsűri értékelte őket. Az elméleti kérdések során többek között meg kellett határozni az újszülött illetve nagyobb csecsemő/kisgyermek alvási idejét; az anyatejes táplálás jelentőségét, valamint az újszülötteknél előforduló élettani sárgaság jellemzői is megjelentek a feladatok között. A gyakorlat során az újszülött fogásáról, öltöztetéséről, pelenkacseréjéről mutatták be a tanultakat a diákok.

A versenyt végül a 4. helyen zárták, így nem jutottak tovább az országos fordulóba.

A részvétel mellett fontos, hogy a versenyzők megtapasztalják az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését, valamint a családok egészségének megőrzését.

Csapatunk tagjai: Bacsa Viktória, Janicsek Dorka, Hlacs Szabolcs 2/10/7 osztályos szakács tanulók

A 2018. június 2-án, Békéscsabán megrendezésre kerülő országos rendezvényen Békés megyét általános iskolai kategóriában a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola, középiskolai kategóriában a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium tanulói képviselik.

A felkészítő: Sznopek Anita védőnő


Gratulálunk a szép eredményhez!