OSZTV országos döntő - Czene Julianna IV. helyezett


Kemény elő- és középválogató versenyeken kellett meggyőznie Juliannának a versenybizottságot arról, hogy ott a helye a „szakmasztárok” között.
A versenyzőknek egy menüsort kellett elkészíteniük a helyszínen, majd felszolgálniuk, valamint a ma oly divatos portfóliót kellett készíteniük tanulmányaikról, illetve meg is kellett védeniük azt.
Julianna menüje:
- Vadgomba krémleves, kéksajtos pirítóssal
- Kacsamell ”rosé”, lilakáposztával, burgonyapürével, forró meggyraguval
- Pirított mandulába forgatott túrógombóc, mentás epervelővel
A versenyről Julianna szokásos szerénységével nyilatkozott. A versenyre elkísérték Őt nézőként barátnői, osztálytársai, akik szerint Lia nagyon szépen, rutinosan dolgozott. Véleményüket megerősítette Horváth Ferenc, olimpiai- és világbajnok mesterszakács, iskolánk szakoktatója, aki a versenyző egyik felkészítője volt:
- „Azt a nyugodt, tiszta munkavégzést, azt a szakma iránti elkötelezettséget nyújtotta a versenyen Czene Julianna, amit kértem és elvártam Tőle.”
A rövidesen kezdődő szakmai záróvizsgán Juliannának nincs miért izgulnia, hiszen kiváló teljesítménye okán a versenybizottság felmentette az összes szakmai vizsgarész teljesítménye alól, bizonyítványába 100%-os kitűnő minősítés kerül.
Iskolánkba sok tehetséges, kreatív tanuló jár, de Juliannában megvolt az a kis plusz is, hogy képességeit szokatlan körülmények között, vizsgaszituációban is képes volt bemutatni. Tanárai egyetértenek abban, hogy szerencsés lesz az a vendéglátó vállalkozás, aki alkalmazza, hiszen nem csak jól főz, ismeri a felszolgálás csínját-bínját, de eligazodik a vállalkozás információs rendszerében és professzionális módon kommunikál idegen nyelven is.
Felkészítő tanárai: Dorkó Iván, Horváth Ferenc, Mladonyiczki László
Büszkék vagyunk Rád, és azt kívánjuk, hogy valósítsd meg a terveidet és élj boldogan, Lia!