OSZKTV országos döntő


2017. április 22-én a Debreceni SzC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában került megrendezésre az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny országos döntője, ahol iskolánkat Felegyi Dominik 9. osztályos szakács tanuló reál és Domokos Imre 10. osztályos cukrász tanuló humán kategóriában képviselte.

Reál kategóriában (matematika, fizika, informatika) 20 versenyző jutott be a regionális versenyekről az országos fordulóba. A verseny során az írásbeli feladatok mellett fizikai ismereteket igénylő kísérlettel mérték össze tudásukat a versenyzők.

Dominik az országos versenyen 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanárai: Molnár Erzsébet, Zsilinszki-Kutasi Angéla és Bagi Csaba.

Humán kategóriában szintén 20 versenyző jutott be a regionális versenyekről az országos fordulóba. A verseny során az egyik feladatuk a reformkortól a II. világháborúig egyetemes és magyar történelem, valamint Mikszáth Kálmán életéről, munkásságáról összeállított feladatlap megoldása volt A szóbeli részben állásinterjú keretében egy szabadon választott XIX-XX. századi történelmi vagy irodalmi személy bemutatása volt a feladat.

Imre az országos versenyen 8. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Tóth Péter.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak a kiváló eredményhez!