BSZC- Az ovisok is bepillanthattak a cukrász szakmába


Az ovisok a boltokban már csak a csomagolt, kész termékeket látják, de itt a legelső fázistól az utolsóig a sütésig végig kísérhették az édesség útját. 

- Ez egy örök emlék lesz! Az, hogy ide eljöhettünk és ugye a gépeket látták, magát a tészta nyújtását, azt, hogy a tojást, hogy kell rátenni, hogy fog majd megsülni. És tulajdonképpen fogjuk majd látni a végeredményt is. Miután megsült megkóstolhatják azt, amit készítettek- mondta Pissné Hégely Szilvia Kertvárosi Óvoda óvónője. 
 
A cél persze nem a beiskolázás, hanem egy olyan pálya orientácó, útmutatás, ami a későbbiekben a gyerekeknek a szülőknek, de még a leendő tanároknak is nagy segítség lesz. A szakképzési centrum az általános iskolásokat is fogadja ilyen jellegű napokon és interaktív módon mutatják be a szakmákat. 

- A cukrászok és a szakácsok vagy a felszolgálók területén, hanem egészen a fémes, a fás és egyéb szakmák területén. Építőipari szakmák is beszeretnénk mutatni. A gyerekek nagyon kreatívak, nagyon szeretnek építeni és bízunk benne, hogy ellátogatnak itt majd többen hozzánk- hallottuk Mucsi Balázstól a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója.

A nyári szünet előtt ez az alkalom volt az utolsó. A szakképzési centrum pálya orientációs stratégiájába, ezeket a fajta interaktív napokat jövőre be fogják építeni.  

Teljes cikk a Behir oldalán olvasható.

A képgaléria a BSZC facebook oldalán megtekinthető.